מגזין Wired פירסם כי נמצאה דרך לקרוא מידע שהוצפן ברוב השיטות המקובלות (במקרה של בעלי אפל ומערכת 10 – FileVault), על-ידי מספר כלים די פשוטים.
גיא מזרחי כתב הסבר פשוט וקל, בהחלט שווה קריאה:
חוקרים מטעם אוניברסיטת Princeton בארה"ב וארגון ה-Electronic Frontier Foundation מצאו שיש דרך לשמר את המידע בזכרונות RAM גם בעת כיבוי המחשב.
מסתבר שבסוגים שונים של זכרונות יש זמן "תפוגה" שונה למידע שנמצא על הזכרון.
בעוד RAM הוא דבר שאנו בטוחים שנמחק כאשר המחשב נכבה, מתברר שלוקח לפחות שתי דקות עד שהמידע באמת נמחק והזמן הזה משתנה בין סוגי זכרונות שונים. הזמן גם מתארך ככל שתקררו את סוגי הצ'יפים השונים של זכרונות.לאחר קירור של רכיב הזכרון ניתן להעתיק את המידע שהיה עליו אפילו דקות ארוכות לאחר שלא היה פעיל וגם להסיר את הזכרון מלוח האם ולשים על לוח אם אחר והמידע שהיה שם עדיין נשמר.
בעזרת תוכנות מסויימות ניתן לבצע "תמונה" של מה שיש כרגע ב-RAM גם אם המחשב היה כבוי – פשוט מדליקים, עושים BOOT למערכת כזו מ-CD או FLASHDISK וניתן לשמור תמונה של מה שהיה בזכרון, גם לאחר שהמחשב כובה.
השאירו תגובה